در پی شکست های بزرگ اقتصادی دولت کودتا و تحریم های بین المللی و مردمی در یکی دو هفته ی گذشته خبرهای زیادی مبنی بر یک زلزله ی بزرگ بانکی در کشور پخش شده است. مثلا:
1. به بانک ها بخشنامه شده است تا جای ممکن از خروج نقدینگی از حساب های سپرده گذاری جلوگیری کنند.
2. بانک ها بیش از 70000 میلیارد تومان معوقه بانکی دارند. (گزارش ایلنا در اینجا)
3. اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها باعث انفجار تورمی و بی ارزش شدن شدید پول نقد می شود و به همین دلیل عده زیادی از مردم با پس گرفتن سپرده های خود از بانک ها آن ها را به طلا و ارزهای خارجی تبدیل کرده و می کنند.
4. در پیش بودن بحران بزرگ اقتصادی باعث شده که مسئولان دولتی شدیدا نگران بحران های کارگری باشند طوری که شورای تامین استان تهران و سازمان صنایع و معادن طی یک جلسه ی مشترک به بررسی چگونگی رویارویی با این بحران پرداخته اند. (گزارش سایت فرانسوی در اینجا)
5. حتی بدون اجرای طرح هدف مند کردن یارانه ها نمایندگان مجلس احتمال تورم چهل درصدی را می دهند. و این یعنی در بهترین حالت ارزش پول مردم 40 درصد کمتر از سال گذشته خواهد بود. خبر را در اینجا بخوانید)
6. در این بین نگران کننده ترین خبر این است که به گزارش سایت دنیای اقتصاد صنعت بیمه توان و ظرفیت پرداخت خسارت بانک ها را ندارد. ((اینجا)
این ها خبرهایی است که کم و بیش به بیرون درز کرده است اما اخباری که از طریق کارمندان شعب بانک های دولتی بین مردم پیچیده حاکی از آن است که با توجه به این که سرمایه داران کلان از پرداخت بدهی های خود به دلیل وضع بد اقتصادی و یا کلاه برداری از پرداخت بدهی های خود خوداری کرده اند، طی هفته های گذشته سرمایه داران متوسط اقدام به خروج سپرده های خود از بانک های دولتی کرده و بانک ها عملا با خطر ورشکستی مواجه شده اند. البته ظاهرا حتی شمار زیادی از مردم عادی که دارای سپرده های فقط چند میلیونی (کمتر از 50 میلیون) هم پول های خود را از بانک های دولتی و بانک های وابسته به سپاه پاسداران و نیروی انتظامی بیرون کشیده اند. عده ای هم یکی دیگر از دلایل بحران پولی را سرازیر شدن پول مردم به حساب های شخصی وابستگان به دولت احمدی نژاد و بیت رهبری در خارج از کشور می دانند. چنان شایع شده که این افراد که شدیدا نگران آینده خود هستند در حال آماده سازی زمینه ی فرار خود از کشور هستند.( در اینجا می توانید لیست حساب های شخصی مقامات جمهوری اسلامی در بانکهای خراج کشور را ببینید. )
در این بین البته ضرر کنندگان بزرگ سپرده گذاران خرد (کمتر از 50 میلیون) هستند که احتمالا اگر زود اقدام به بیرون کشیدن پولشان از بانک نکنند با ورشکستگی بانک ها و عدم حمایت بیمه هیچگاه به پول خود نخواهند رسید.
رسانه شماییـــــــــــــــــــــــد لطفا این نوشته را برای دیگران هم بفرستید
حرف حساب ف-ی-ل-ت-ر است از دیگران بخواهید از اینجــــــــــــا مشترک شوند
0 comments:
ارسال یک نظر